Maslinovo ulje s listićima zlata

U poduzetništvu zaista nema granica, i ponekad će ideje koje na prvi pogled ne izgledaju dobro niti zanimljivo, zapravo polučiti sjajan uspjeh. Ako je riječ o luksuznim proizvodima, onda je samo nebo granica. Jer oni koji imaju, kako bi se reklo, “novca na bacanje”, ne prezaju od toga da potroše basnoslovne svote na ultra luksuzne stvari. Bez obzira o čemu se radilo. Jedan takav proizvod izdvaja se u ponudi hrvatskih poduzetnika koji su došli do zanimljive ideje.

Golden Olive Oil osmislio je Kreativni laboratorij, a misao vodilja ovih poduzetnika je stvaranje proizvoda koji svojom originalnošću i inovativnošću nadmašuju sve druge. Ekstra djevičansko maslinovo ulje koje nude svojim klijentima u sebi sadrži listiće 24-karatnog zlata, a može ga se kupiti u jednako luksuznim pakiranjima u rasponu od 200 mililitara do epruvete u kojoj se nalazi 16 mililitara. Da imaju dobar proizvod u rukama svjedoči i činjenica da se njihovo luksuzno ulje sa zlatnim listićima prodaje i u Londonu u Harrodsu, a traženo je i u arapskom svijetu.

Okus zlata

Inače, upotreba zlata u kulinarstvu nije nikakva izmišljotina dekadentnog vremena u kojem živimo jer bila je poznata i u drevnoj Indiji, Rimu… Listići zlata ili zlatni prah koristili su se za dekoraciju i obogaćivanje izgleda jela, deserata ili pića, najčešće u svečanim prilikama ili onima u kojima je važna prezentacija domaćina. No nije loše znati još jedan detalj. Ako ćemo pravo, okus luksuza u ovom slučaju ne postoji, i radi se o isključivo estetskom doživljaju. Naravno, u onom subjektivnom, zlato može imati fantastičan i neopisiv okus. Jestivo zlato nema ni miris ni okus, neće promijeniti kvalitetu jela, a srećom neće niti napraviti štetu našem organizmu. Ovaj inertni metal nije probavljiv i iz našeg će organizma izaći kako je i ušao, a vjerujemo da znate što to znači. No, dok ima ljudi koji su voljni i željni platiti luksuz, možemo samo čestitati na poslovnom pothvatu i zažaliti što se sami nismo sjetili nečeg ovakvog.