Tea Mamut ima priču koja se zapravo ne razlikuje bitno od onih koje imaju neki drugi poduzetnici. Naravno, samo ako bi se ta priča svela na jednu rečenicu: Ono što obožava pretvorila je u posao. I to je to. Naravno, cijela priča o poslovnom uspjehu je puno dulja i zanimljivija.

Životni put odveo je Teu Mamut u New York, preciznije na Culinary Institute of America, a upravo na tom mjestu stasala su brojna poznata imena suvremenog kulinarstva. Ovdje je puno naučila, a zatim su slijedile godine stažiranja koje je provela u ugostiteljskim objektima o čijoj su kvaliteti najviše govorile prestižne Michelinove zvjezdice. U slastičarstvu se Tea razvijala u još nekoliko najboljih svjetskih restorana u kojima je, prema vlastitom priznanju, prosula i puno znoja i suza, no vrijedilo je.

Slastičarnica kakvu Split nije imao

Tea Mamut svoj je hobi, ljubav i strast pretvorila u profesiju, i ne žali ni jednog trenutka što je nakon godina putovanja i usavršavanja došla u Split i otvorila slastičarnicu koja se zove O’š kolač. Do pojave ovog lokala Split nije imao sličan prostor ni tako originalnu ponudu slastica. Tea se potrudila oko svega, a sve u lokalu je originalnog izgleda, od lustera koji izgledaju kao da na traci vise šalice s tanjurićima, stolova i stolica koji podsjećaju na lutkinu kuću, dok je o izgledu kolača najtočnije reći da izgledaju kao mala trodimenzionalna umjetnička djela, srećom, jestiva!

Kolači i torte su slastice “s potpisom” te ih nije moguće modificirati po želji gosta, pa ako želite naručiti rođendansku tortu s klasičnim “sretan rođendan” natpisom, bolje da ju potražite u nekoj drugoj slastičarnici. O’š ne pristaje na takve kompromise, a ne pristaje niti na korištenje margarina i to govori dovoljno o profesionalnoj filozofiji mlade slastičarke. Sve što ovdje naručite je nezaboravno iskustvo za nepce i oko, pa ga takvima i prihvatite.

Zahvaljujući slastičarskom biznisu Tee Mamut, turističko putovanje u Split, osim obaveznog razgledavanja Dioklecijanove palače, sada podrazumijeva i kušanje slastica u O’š kolač.