Najbolje hrvatske poduzetnice 2018.

Women in Adria, mreža koja povezuje poslovne žene, proglasio je Anu Lisak uz Petru Mesarić, Maju Bujas i Dianu Kobas Dešković, najboljom hrvatskom poduzetnicom u 2018. godini. Veliko priznanje nagrađuje u ovom slučaju trud, ulaganje i stvaranje imidža koji već dugi niz godina jamči kvalitetu. Naime, već dvadeset godina klijenti se s povjerenjem obraćaju tvrtki Catering Lisak i direktorici Ani Lisak kad žele kvalitetnu uslugu, a o njihovim narudžbama koJe se tiču posluživanja i pripremanja hrane brine šezdeset zaposlenika.

Poslovni put Ane Lisak započeo je, moglo bi se reći, iz nužde, u unajmljenom prostoru koji se nalazio iznad doma zdravlja. Na samom početku stvaranja svojeg današnjeg posla Lisak se nije mogla pohvaliti naročitim znanjem o ugostiteljstvu, imala je samo vlastito iskustvo osobe koja je do tada bila samo gošća. No, hrabrost i upornost, te želja za učenjem otvorili su joj put. Catering Lisak se održao na tržištu, odavno preselio u adekvatniji prostor i postao sinonimom kvalitete i profesionalnosti.

Poslovna klima u Hrvatskoj

Priznanje koje je dobila od WIA Ani Lisak puno znači jer žene poduzetnice u Hrvatskoj imaju u pravilu teži poslovni put od svojih muških kolega. Na žalost, poslovna klima se u tom smislu vrlo sporo mijenja. Žene se teško odlučuju upustiti u poduzetničke vode jer im nedostaje potpore, pa onda i nedostatak hrabrosti odradi svoje. Danas se s osmjehom prepričavaju anegdote sa samog početka ove poslovne priče. Ana Lisak tada, prema vlastitom priznanju, nije imala niti dvadesetak čaša, a sve potrebno posuđe donijela je iz vlastitog doma. No, to je zaista bilo davno, a danas direktorica Cateringa Lisak i njezin tim bez problema servisiraju događanja koja imaju i do 2000 uzvanika, no svakom poslu pristupaju jednako odgovorno bez obzira na veličinu, bilo da se radi o manjoj intimnoj večeri ili banketu. Kao da sve ovo nije dovoljno impresivno, Ana Lisak odgovorna je i za restoran Cavallino, pa se svatko i tamo može uvjeriti u kvalitetu i profesionalnost ove uspješne poduzetnice.