Grad Velika Gorica najveći je grad Zagrebačke županije i regije Turopolje, ali i sa svojih nešto preko trideset tisuća stanovnika važno je središte poduzetničkih aktivnosti u središnjoj Hrvatskoj. Kako bi pomogli mnogim velikogoričkim poduzetnicima u ostvarivanju svojih poduzetničkih ideja, osnovano je nekoliko agencija.

Razvojna agencija grada Velika Gorica VE-GO-RA osnovana je u gradu, te pomaže poduzetnicima kroz razne usluge. To su poduzetničko savjetovanje, edukacija, priprema i provedba poduzetničkih projekata te strateško planiranje i upravljanje gradskim projektima.

Neke od aktualnih edukacija i savjeta koje poduzetnici mogu dobiti u agenciji VE-GO-RA uključuju objašnjenje što je to intrapoduzetnik, što je to dobar “pitch”, kako povećati svoje tržište koristeći Google Trends, te koji besplatni alati vam mogu pomoći da ojačate svoj posao.

Regionalna razvojna agencija Zagrebačke Županije

Velika Gorica također je i administrativno središte Zagrebačke Županije, te se u njoj nalazi i Regionalna razvojna agencija zadužena za cijelo područje te županije. RRAZŽ postoji mnogo duže od agencije VE-GO-RA, te pomaže poduzetnicima iz Velike Gorice, ali i gradova Dugo Selo, Jastrebarsko, Ivanić Grad, Sveti Ivan Zelina, Samobor, Zaprešić i Vrbovec. Agencija nastoji razvijati sva ta mjesta u okolici glavnog grada, Zagreba, kroz poticanje regionalnog razvoja i gospodarstva, kroz poticanje poljoprivrede i razvoj sela (a ne samo gradova). Važna djelatnost agencije je i strateško planiranje, te su dokumenti koji nastaju u sklopu te aktivnosti nezamjenjivi kad je u pitanju razvoj i korištenje sredstava iz raznih europskih fondova. Agencija također podržava i sudjeluje u radu poduzetničkih zona, koje postoje u svim gradovima i većini općina u Zagrebačkoj Županiji. Poduzetnička zona u gradu Velika Gorica zove se Poduzetnička zona Rakitovec, smještena je uz državnu cestu Zagreb – Velika Gorica – Sisak te ulagačima omogućava gotovo sve potrebne infrastrukturne preduvjete za uspješan rad.

Poduzetnici koji posluju na području grada Velike Gorice zaista mogu računati na cijelo mnoštvo raznih oblika pomoći koju im mogu pružiti razvojne agencije koje djeluju u tom gradu.