UMIJEĆE DUBROVAČKIH ZLATARA

Artisanship of Dubrovnik: The Tale of Tradition in 14 Pieces of Gold

“Dubrovački nakit: priča o tradiciji kroz 14 komada zlatnog nakita”

(izvor: www.zlatarna-krizek.hr, 27.11.2008):

Dana 27.11.2008 godine sklopljen je Ugovor o sufinanciranju projekta nazvanog „Dubrovački nakit – priča o tradiciji kroz 14 komada zlatnog nakita“, kojim Obrt Zlatarna Križek među prvim hrvatskim poduzetnicima koristi sredstva za poticanje izvoza iz predpristupnog fonda Phare 2006. Temeljem Ugovora o sufinanciranju projekta (sa Središnjom agencijom za financiranje i
ugovaranje), Europska unija će sufinancirati 72% troškova ovog izvoznog projekta, čiji ukupni budžet iznosi 84.441,90 eura, dok će preostalih 28% snositi sam obrt.

Projekt je orijentiran na dopunu kolekcije Tradicionalnog dubrovačkog nakita sa 10 na 14 proizvoda te njezinu inozemnu promociju. Zahvaljujući financijskoj pomoći, izradit će se temeljito istraživanje tržišta Europske unije s naglaskom na izvozne potencijale kolekcije i moguće izvozne orijentacije. U sklopu toga izvršiti će se i trening osoblja s ciljem povećanja konkurentnosti i izvoznih aktivnosti za period 2009 – 2012. Zlatarna Križek će po prvi puta samostalno nastupiti i na dva specijalizirana međunarodna sajma nakita i zlatarske industrije u Munchenu i Madridu. Modna revija potpune kolekcije dubrovačkog nakita zaokružit će cijeli projekt „priče o tradiciji kroz 14 komada zlatnog nakita“, kojom će Zlatarna Križek ujedno obilježiti i 75. godišnjicu rada zlatarne.

Više informacija: Vladimir Križek

Projekt je sufinancirala Europska unija.