eu_flag_llp_cr-01 DEF flag-logoeac-LDV_SLO ampeu_logo_hor_hr-web sw_logo vgpc_logo grbvg

Krajem svibnja 2012. godine VG Poduzetničkom centru odobren je projekt iz programa Cjeloživotnog učenja, potprograma Leonardo da Vinci, koji je provodila Agencija za mobilnost i programe EU.

Podnositelj projekta i nositelj je VG Poduzetnički centar, a partner Grad Velika Gorica.

Inozemni partner je regija Swietokrzyskie iz Poljske.

Cilj projekta je unapređenje stručnih kompetencija sudionika mobilnosti u području osmišljavanja i implementacije razvojnih projekata, a posebice projekata financiranih iz strukturnih fondova EU.

Vrijednost projekta 5.484,00 EUR.

Sudionici mobilnosti su bila 3 zaposlenika Centra i gradske uprave.

img_9394-webStručna edukacija (mobilnost) odvijala se u periodu od 30. rujna do 20. listopada 2012. godine. Tijekom tri tjedna sudionici mobilnosti su se upoznali s radom javnih institucija na području Strukturnih fondova i primjerima niza uspješno provedenih projekata. Sudionici mobilnosti su bili smješteni u gradu Kielce, sjedištu regije Swietokrzyskie, koja prema nacionalnim indikatorima spada među najnerazvijenije regije. No, uz pomoć EU fondova, tijekom tekuće financijske perspektive ova regija s oko 1.200.000 stanovnika ostvarila je izvanredne rezultate iiskoristila preko 80% dodijeljene alokacije. Čarobnog štapića, vele, nema. Tajna je u dobroj koordinaciji, od najniže do najviše razine. Gorički sudionici bili su ugodno iznenađeni činjenicom da svaka, pa i najmanja općina zapošljava pet-šest djelatnika samo na poslovima pripreme EU projekata, dok se proračun kroji prvenstveno prema projektima spremnima za kandidaturu.

U petak, 23. studenoga 2012. godine u prostorijama Gradske vijećnice, troje velikogoričkih djelatnika održalo je diseminaciju projekta odnosno prezentiralo je svoja novonastala znanja i spoznaje te upoznalo prisutne na ustroj Poljske, njihovu uspješnu metodologiju rada, te ostvarene rezultate na predmetnu temu.U nastavku teskta priloženi su prezentacije sudionika mobilnosti.

Marko Ružić, savjetnik za zaštitu okoliša, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prostorno planiranje, Grad Velika Gorica

Prezentacija

Ivan Čobanov, stručni suradnik za poduzetništvo, VG Poduzetnički centar d.o.o.

Prezentacija

Dragutin Fotak, viši referent za javnu nabavu, Upravni odjel za pravne, kadrovske i opće poslove, Grad Velika Gorica

Prezentacija