Mogli bismo se složiti da gotovo svi vole sladoled, a oni koji kažu da ne vole, uglavnom ne govore istinu. Jer kako ne voljeti hladnu poslasticu finog slatkog okusa? Koja pored toga često u sebi sadrži dodatne hrskave komadiće keksa ili orašastih plodova, komadiće voća, a okus se može pojačati raznim preljevima i posipom. Ovo opisano nije ništa prema silnim mogućnostima koje recepture za sladoled imaju.

Tvrtka Premis iz Makarske sve oko sladoleda doživljava vrlo ozbiljno. Obitelj Premeru svoj je biznis na morskoj obali započela još 1990. otvarajući dućan mješovite robe u kojem se između ostalog moglo kupiti i Raffaelle Magrini sladolede, no ubrzo su se preorjentirali samo na sladolede, prodaju ali i što je još važnije, proizvodnju. Biznis nastao u podrumu kuće s vremenom je rastao, a svojim proizvodima opskrbljivali su dobar dio jadranske obale. Ne treba ovo čuditi, jer ljeti je obala prepuna turista, a sladoledi su omiljena poslastica koja se može jesti u bilo koje doba dana i noći. U tom smislu sladoled je vrlo isplativ, a ako se još k tome kvalitetom i originalnošću razlikuje od standardne ponude, uspjeh ne može izostati.

Proizvodnja sladoleda i opreme za ugostitelje

Danas to više nije mali obiteljski biznis, ovo je ugledna tvrtka s cool poslom. Proizvode i svu potrebnu opremu za ugostitelje kada se radi o sladoledu, prate trendove pa su lansirali i veganski sladoled, a recepture zadovoljavaju i najizbirljivija nepca. Posebno se izdvaja sladoled od crnog sezama koji je svojom bojom ali i primamljujuće punim i neobičnim okusom osvojio mnoge “fajnšmekere”, a tu je i sladoled kojem je baza najfinije maslinovo ulje. Ne nedostaje ni “klasičnijih” receptura, od onih sa Speculaas keksima, Sacher torte, dok se neprestano smišljaju novi okusi i načini dekoracije i prezentacije. Nepopuštanje iskušenju da se posegne za jeftinim namirnicama, ustrajanje u kvaliteti i ozbiljnosti pristupu koji neprestano zahtijeva inovacije, tajna su poslovnog uspjeha tvrtke Premis.