Ako vam se posreći pa pronađete posao koji volite, to znači da nikada više u životu nećete morati raditi. Vaš posao bit će vaš užitak, zabava, radno i slobodno vrijeme, neće vas tlačiti nego ćete mu se svakog dana veseliti. Nije li to cool? No za lijenčine je loša vijest da ležanje na kauču pred televizorom neće polučiti impresivne rezultate. Ali, recimo, ispijanje piva je nešto što mnogi vole navoditi kao hobi, no da bi se zaista bilo cool, to veselje treba odvesti par stepenica više i početi proizvoditi vlastito pivo! E to je već nešto.

Andrej Andrlić i Silvije Boroš, zaljubljenici u domaće craft pivo, pokrenuli su vlastiti poslovni projekt u koji su investirali isključivo privatna sredstva. Nemalih dvadeset milijuna kuna iznos je investicije koju je prisnažio i dio koji je došao kroz EU fondove, i uz mnogo ljubavi prema pivu, zdrave ambicije i želje za eksperimentiranjem, pokrenuta je privatna pivovara: nastalo je Crafter’s pivo koje svakog dana dobiva sve više poklonika. Da to nisu puke riječi, svjedoči i činjenica da je Crafter’s lani potpisao ugovor s organizatorima INmusic festivala, jedne od najjačih glazbenih manifestacija u regiji, te je tako preuzeo primat Ožujskog piva.

Eksperimenti s ograničenim serijama

Crafter’s se ne zaustavlja samo na pivama koje su do sada stvorene nego nastavlja pomicati granice i eksperimentirati s novim okusima. Zima ih je potakla da naprave sasvim novo pivo u ograničenoj količini, a osim tradicionalno zimskih aroma cimeta i vanilije, odlikuje ga i suho voće poput šljiva i marelica. Zastupljenost alkohola ovdje je nešto veća, iznosi 8 postotaka, ali bez obzira na to je iznimno pitko jer su svi sastojci izuzetno precizno i savršeno izbalansirani. Citruse i tropsko voće možete naći pod nazivom Switch, a nježnozeleni Saint proizvodi se u čast i u vrijeme slavljenja Svetog Patricka pa ga se nauživajte tijekom ožujka. Crafter’s i njegovi vlasnici i poduzetnici najavljuju nove okuse za ljetne mjesece. Jedva čekamo!