Kad je Sandi Chiavalon bio teenager, u televizijskoj reportaži objašnjavao je kako voli masline, kako se njima namjerava baviti u životu, a da ta priča nije bila samo nadobudno naklapanje, dokazivalo je i dvjestotinjak litara maslinovog ulja koje je dječak Sandi ponosno proizveo. Nije bilo druge nego nastaviti u zacrtanom smjeru. Ljubav prema maslinama dovela je Sandija do toga da je postao ugledni poduzetnik čiji proizvodi redovito dobivaju nagrade za kvalitetu. Individualne pohvale znalaca, gurmana i profesionalaca pratile su priznanja, plakete i Zlatne medalje na natjecanjima i naravno uvrštavanja na liste najboljih svjetskih ulja. A kada se vaše ulje plasira na listu od 15 najboljih svjetskih maslinovih ulja, onda zaista znate da ste uspjeli jer je to priznanje vrijedno divljenja. Ex Albis naziv je baš te zvijezde među uljima koja su najbolja na svijetu, a možete ga pronaći na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Chiavalon.

Bez kompromisa po pitanju kvalitete

Sandi i njegov brat Tedi stoje iza sjajne poduzetničke priče, a njihova adresa u Vodnjanu nezaobilazno je mjesto za sve one koji žele uživati u vrhunskoj kvaliteti tekuće poslastice. Svakog radnog dana od 10 do 18 sati svi zainteresirani mogu odabrati program razgledavanja i kušanja koji im odgovara. Na licu mjesta može se saznati sve o priči koja seže u prošlost, o djedu koji je u naslijeđe ostavio stabla maslina, a priča o razvoju i promjenama u proizvodnji također krije priču o uspjehu. Chiavaloni su u odnosu na nekada odlučili staviti naglasak na kvalitetu umjesto količinu. I dok je nekada stotinjak kilograma ploda masline davalo i do trideset litara dragocjenog ulja, Chiavaloni danas dobivaju najviše deset i ne uznemirava ih ako se iscijedi samo šest litara. Naravno, to je ulje i puno skuplje od drugih, ali znalci jako dobro znaju vrijednost svake kapi užitka koji dobivaju u sjajno dizajniranim tamnim bočicama. I taj segment ovog projekta prepoznat je, pa su i etikete ulja nagrađene za dizajn, da ne bi sve ostalo samo na nagradama za ulje.